Колишня дружина засновника Amazon стала найбагатшою жінкою світу. Вона отримала четвертину статків Джеффа Безоса після розлучення

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Колишня дружина засновника Amazon стала найбагатшою жінкою світу. Вона отримала четвертину статків Джеффа Безоса після розлучення

MacKenzie Scott / Facebook

Американська письменниця та благодійниця Маккензі Скотт після розлучення із засновником Amazon і мільярдером Джеффом Безосом стала найбагатшою жінкою у світі. Її статки оцінили у $68 млрд, що зробило її заможнішою за спадкоємницю L’Oreal Франсуазу Бетанкур-Маєрс.

Про це повідомляє CNN.

У 2019 році Скотт після розлучення отримала від Безоса чверть його майна — 4% акцій Amazon вартістю у понад $35 млрд на той час. Відтепер вона найбагатша серед жінок і дванадцята за рівнем статків серед усіх людей світу.

У липні Скотт пожертвувала близько $1,7 млрд у понад сто різноманітних організацій, які, на її думку, потребують допомоги. Серед них традиційно є афроамериканські коледжі та університети.

Торік вона приєдналася до подружжя Гейтсів в ініціативі, що спонукає найбагатших людей світу жертвувати більшу частину своїх статків на благодійність. Її колишній чоловік Безос, який наразі є найбагатшою людиною світу, до цього заходу не долучився.

Вартість акцій Amazon підскочила цього літа на 28%, а з початку року — на 90%. Завдяки цьому статки Безоса перевищили $200 млрд, що трохи перетасувало список багатших людей світу. Зокрема, голова Tesla і SpaceX Ілон Маск став багатшим за засновника Facebook Марка Цукерберга і посів третє місце за рівнем статків.

Скотт і Безос розлучилися 9 січня 2019 року після 25 років шлюбу. Згідно з офіційною заявою, вони вирішили розлучитися та залишитися друзями після щасливого часу, проведеного разом.

«Як знають наша родина та друзі, після довгого періоду любовних досліджень і пробного розлучення ми вирішили розійтися та залишитися друзями. Ми неймовірно щасливі, що знайшли одне одного, і глибоко вдячні за кожен рік нашого шлюбу», — йдеться в заяві.

  • Антимонопольний комітет США дійшов висновків, що Facebook, Google, Apple і Amazon виграли від пандемії коронавірусу. Мільярдери, які входять до списку 25 найбагатших людей світу, за перші два місяці пандемії сукупно заробили $255 мільярдів.
  • На початку карантину працівники складів і кур’єри Amazon страйкували, щоб привернути увагу до питань безпеки та зарплати. Вони наголошували, що вимушені працювати, тоді як більшість населення залишається на карантині. Тоді в Нью-Йорку 15 робітників складу залишили робочі місця після повідомлень про коронавірус серед персоналу.
  • На тлі карантину продажі Lego виросли майже на 15%, а прибуток Nintendo — у чотири рази.