МЗС відповіло Лукашенку на звинувачення в керуванні протестами в Білорусі. Порадило не шукати ворогів там, де їх нема

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
МЗС відповіло Лукашенку на звинувачення в керуванні протестами в Білорусі. Порадило не шукати ворогів там, де їх нема

Valery Sharifulin / TASS / Getty Images

Міністерство закордонних справ відповіло на закиди самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка, який звинуватив Україну в управлінні протестами в Білорусі. Там порадили йому «не шукати ворогів там, де їх немає».

Про це йдеться у заяві МЗС.

У заяві процитували відповідь глави відомства Дмитра Кулеби, який наголосив, що Україна не вела, не веде і не вестиме жодної підривної діяльності проти Білорусі.

«У зв’язку з черговим безпідставним обвинуваченням у втручанні у внутрішні справи Білорусі, висловленим Лукашенком, закликаємо наших білоруських друзів і партнерів не піддаватися на інформаційні провокації, щоб не потрапити в пастку пропаганди та фейків. Не треба шукати ворогів там, де їх немає», — заявили в МЗС.

  • 3 вересня Лукашенко звинуватив Україну і сусідні країни, крім Росії, у втручанні у внутрішні справи країни. За його словами, протестами проти нього в Білорусі керують Україна, Польща, Литва і Чехія. За день до його заяви міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що українські націоналісти готують екстремістів для провокацій силових зіткнень в Білорусі. У МЗС України його слова назвали «плодом хворої фантазії».
  • Колишній премʼєр-міністр Польщі й ексголова Європейської Ради Дональд Туск розповів, що навесні 2014 року Олександр Лукашенко пропонував створити союз України і Білорусі. Сам Лукашенко і хотів його очолити.