«Плід хворобливої фантазії»: Кулеба прокоментував заяви Лаврова про підготовку «200 українських екстремістів» для дестабілізації Білорусі

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба назвав «плодом хворобливої фантазії» заяви про підготовку в Україні екстремістів для дестабілізації ситуації у Білорусі.

Про це він написав у своєму Facebook.

«200 українських екстремістів, яких Україна начебто направила до Білорусі для дестабілізації ситуації, і табори з підготовки екстремістів в Україні є плодом хворобливої фантазії тих, хто надав такі дані моєму російському колезі Сергію Лаврову», — заявив Кулеба.

Він наголосив, що Україна не має жодних намірів вести будь-яку підривну діяльність у Білорусі. Натомість сама ж Росія не приховує того, що відправила туди низку своїх «фахівців».

  • Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що українські націоналісти готують екстремістів для провокацій силових зіткнень у Білорусі, де тривають протести проти режиму Олександра Лукашенка. За його словами, націоналісти фінансують радикалів з Білорусі, а також готують бійців у «таборах» у Волинській та Дніпропетровській областях.
  • У Білорусі з 9 серпня тривають протести проти переобрання президентом Олександра Лукашенка. Люди вимагають перевиборів, звільнення всіх політичних вʼязнів, покарання для силовиків і, найголовніше, відставки Лукашенка.
  • Олександр Лукашенко заявив про розробку третього варіанту Конституції країни. Він каже, що «за зміни» і хоче систему, яка не буде завʼязана на особистості президента. При цьому він проти повернення Конституції 1994 року.