Кравчук заявив, що не пропонував кандидатуру Фокіна на пост свого заступника. Це була ініціатива Офісу президента

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Кравчук заявив, що не пропонував кандидатуру Фокіна на пост свого заступника. Це була ініціатива Офісу президента

Марків Михайло / УНІАН

Глава української делегації в Тристоронньої контактній групі, перший президент Леонід Кравчук заявив, що не пропонував кандидатуру Вітольда Фокіна на пост свого заступника і з ним це призначення не узгоджували. Про це Кравчук заявив в ефірі «Еспресо».

Він наголосив, що призначення Фокіна було ініціативою Офісу президента.

«Фокін призначений на цю посаду указом президента. Я до цього призначення абсолютно ніякого відношення не маю. Я не пропонував, і це питання не узгоджувалося безпосередньо зі мною. Нас запросили обох в Офіс президента, і нам обом запропонували такі посади», — заявив Кравчук.

Він також наголосив, що заяви Фокіна по Донбасу – лише його «особиста думка». За словами Кравчука, на засіданні делегації Фокін пояснить, чому він обрав саме таку позицію.

  • Перший прем’єр і заступник голови української делегації в ТКГ Вітольд Фокін 30 серпня заявив, що особливий статус потрібно надати усьому Донбасу, включно з підконтрольними Україні територіями.
  • Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підкреслив, що заяви Вітольда Фокіна щодо Донбасу не відповідають національним інтересам України. Офіс президента відреагував на інтервʼю Фокіна, наголосивши, що той «щойно приєднався до переговорного процесу та розбирається з тематикою».
  • Сам же Фокін заявив, що лише цитував положення Мінських домовленостей.
  • Голова Верховної Ради Дмитро Разумков розповів, що Фокін звертався до Верховної Ради про призначення виборів на окупованому Донбасі.