Кравчук заявив, що до наступного засідання ТКГ Україна підготує документ про місцеві вибори на окупованому Донбасі

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Кравчук заявив, що до наступного засідання ТКГ Україна підготує документ про місцеві вибори на окупованому Донбасі

Марків Михайло / УНІАН

Україна підготує документ про місцеві вибори на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей до початку засідання Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі.

Про це заявив голова української делегації в ТКГ, перший президент Леонід Кравчук, повідомляє Еспресо.TV.

На запитання щодо можливого зриву перемовин у Мінську, якщо Україна не виконає вимогу про місцеві вибори в ОРДЛО, Кравчук заявив, що українська сторона підготує відповідний документ.

«Я поки не знаю, якого характеру [буде документ], підготовлений робочою групою. [...] Якщо це вас не влаштовує, то запропонуйте щось інше. Принаймні для мене це буде вже підстава спертись на щось. Я не просто буду говорити заяви, слова, обіцянки — я покажу відповідний документ», — наголосив він.

Кравчук сподівається, що робоча група встигне напрацювати відповідний документ до 2 вересня.

Раніше народний депутат від фракції «Слуга народу» Олександр Качура заявив, що у Верховній Раді створять робочу група через звернення Кравчука щодо виборів на окупованому Донбасі.

  • Тристороння контактна група з врегулювання ситуації на Донбасі (ТКГ) на засіданні 19 серпня погодила чотири нові ділянки розведення сил і 20 ділянок розмінування.
  • 18 та 19 серпня на засіданні ТКГ представники ОРДЛО блокували переговори. Вони вимагали від української делегації скасувати одну з постанов Верховної Ради, яка нібито порушує Мінські угоди. Голова української делегації Леонід Кравчук зробив «дипломатичний хід» і пообіцяв вирішити питання з Радою.
  • Згодом Кравчук заявив, що Росія висунула ультиматум через постанову Верховної Ради про місцеві вибори.