У парламенті Італії показали фільм про нацгвардійця Марківа та загибель журналіста Роккеллі

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
У парламенті Італії показали фільм про нацгвардійця Марківа та загибель журналіста Роккеллі

Facebook / Міжнародна акція "Free Markiv"

У парламенті Італії показали 30-хвилинний документальний фільм, який зроблений на основі фактів та свідчень, які підтверджують відсутність будь-яких доказів вини нацгвардійця Віталія Марківа, якого в Італії засудили до 24 років ув’язнення за нібито вбивство італійського фотографа під час бойових дій на початку війни на Донбасі.

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства внутрішніх справ України.

У відомстві підкреслили, що це вже друга за останні кілька місяців презентація документального фільму The Wrong Place в приміщенні італійського парламенту Італії. Фільм переглянули парламентарі та українські дипломати, журналісти і громадські активісти, представники правозахисних організацій.

У МВС наголосили, що автори фільму зʼясували нові факти та спілкувалися зі свідками, які не були залучені до судового процесу в Павії, де минулого літа засудили Марківа.

Завершальна частина фільму буде готова пізньої осені. Документальну стрічку пропонуватимуть для прокату міжнародним компаніям та для представлення на кінофестивалях.

Справа Марківа

Суд італійського міста Павія 12 липня 2019 року засудив Марківа до 24 років вʼязниці за звинуваченням у вбивстві за попередньою змовою з групою осіб італійського журналіста Андреа Роккеллі. У травні 2014 року біля гори Карачун під Словʼянськом внаслідок обстрілу загинули Роккеллі та російський перекладач Андрій Миронов. Прокурор побудував звинувачення на свідченнях одного очевидця, якого звуть Вільям Рогелон. Це журналіст, який був із Роккеллі, але залишився живим.