У «Слузі народу» заявили, що Фокіна планують викликати у комітет Ради для пояснення заяв щодо Донбасу

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
У «Слузі народу» заявили, що Фокіна планують викликати у комітет Ради для пояснення заяв щодо Донбасу

Anatoliy Pashko / Wikipedia

У Верховній Раді хочуть викликати експремʼєр-міністра і першого заступника глави української делегації у Тристоронній контактній групі Вітольда Фокіна для пояснень його заяв про надання особливого статусу усьому Донбасу та «загальну амністію».

Про це повідомив народний депутат «Слуги народу», заступник голови комітету Ради з питань організації державної влади та місцевого самоврядування Олександр Качура у коментарі «Радіо Свобода».

За його словами, Фокіна планують запросити у комітет для пояснення своєї позиції. «І щоб він розділив позицію особисту і позицію члена ТКГ, яка вона є», – розповів Качура.

Нардеп додав, що вже підготував відповідне депутатське звернення і очікує, що така зустріч з Фокіним може відбутися вже цього тижня на позачерговому засіданні комітету.

За словами Качури, так само як і на зустріч з головою української делегації в ТКГ Леонідом Кравчуком, на зустріч з Фокіним будуть запрошені представники комітету з питань національної безпеки та оборони та комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій.

  • Перший прем’єр і заступник голови української делегації в ТКГ Вітольд Фокін 30 серпня заявив, що особливий статус потрібно надати усьому Донбасу, включно з підконтрольними Україні територіями.
  • Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підкреслив, що заяви Вітольда Фокіна щодо Донбасу не відповідають національним інтересам України. Офіс президента відреагував на інтервʼю Фокіна, наголосивши, що той «щойно приєднався до переговорного процесу та розбирається з тематикою».
  • Сам же Фокін заявив, що лише цитував положення Мінських домовленостей.
  • Голова Верховної Ради Дмитро Разумков розповів, що Фокін звертався до Верховної Ради про призначення виборів на окупованому Донбасі.