Нардеп Лерос заявив, що Зеленський наказав терміново виключити його з фракції «Слуга народу»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Нардеп Лерос заявив, що Зеленський наказав терміново виключити його з фракції «Слуга народу»

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Народний депутат від «Слуги народу» Гео Лерос заявив, що президент Володимир Зеленський розпорядився терміново виключити його з фракції. Про це Лерос повідомив у Facebook.

За словами Лероса, таке розпорядження Зеленський дав керівнику фракції Давиду Арахамії після його промови у Верховній Раді, коли він звинуватив президента у «злитті зі старою системою» і порушенні передвиборчих обіцянок.

«Наказав Арахамії терміново зібрати підписи про виключення мене з фракції СН, навіть особисто тисне на депутатів, які не погодились мене виключити. Що ж, скоро стане відомо, кого все влаштовує, а хто не хоче миритися з цим свавіллям», — написав Лерос.

Нардеп додав, що все, що він заявив з трибуни парламенту, — «чиста правда, яка відома кожного народному депутату, журналісту, чиновнику […] і всім, хто хоч якось за останній рік перетинався із владою».

«Питання для вас тільки в тому, скільки ще коштуватиме цензура, щоб про все це не дізнався кожен українець. Маю на увазі, скільки у грошах і в посадах для олігархів, давайте казати як є. Я щасливий від того, що кажу правду, а ви — заручник олігархів, це назавжди, від цього не відмитися», — написав Лерос.

Народна депутатка від «Слуги народу» Ліза Ясько підтвердила інформацію про збір підписів за виключення Лероса з фракції. Вона додала, що утрималася.

«У фракції збирають голоси за виключення Гео Лероса з фракції. Офіційно заявляю, що я утрималась. Хоча я не завжди згодна з Гео, я не хочу і не буду займати позицію проти Гео Лероса», — наголосила Ясько у Facebook.

Нардеп Олександр Дубінський написав у Telegram, що виключити Лероса «потрібно на очному засіданні фракції».

  • У березні Лерос оприлюднив у Facebook відео, де брат глави Офісу президента Андрія Єрмака Денис обговорює питання призначення на різні державні посади. На відео з прихованої камери Денис Єрмак говорить про те, як просуваються «потрібні» законопроєкти у Верховній Раді, посади в Київській митниці та компанії «Укрзалізниця».
  • Увечері 28 серпня народний депутат від «Слуги народу» Гео Лерос заявив, що йому підпалили автомобіль. Поліція почала розслідування.