«Це триватиме недовго». Верховний лідер Ірану розкритикував нормалізацію стосунків ОАЕ та Ізраїлю

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Це триватиме недовго». Верховний лідер Ірану розкритикував нормалізацію стосунків ОАЕ та Ізраїлю

Iran's Supreme Leader Press Office / Anadolu Agency / Getty Images

Верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї назвав «зрадою» укладення угоди про нормалізацію стосунків між Обʼєднаними Арабськими Еміратами та Ізраїлем.

Про це повідомляє Reuters.

«Звичайно, зрада ОАЕ триватиме недовго, але про це клеймо завжди памʼятатимуть. Вони дозволили сіоністському режиму увійти в регіон і забули про Палестину», — сказав Хаменеї.

Він додав, що ОАЕ разом з ізраїльтянами і «злими американцями, такими як єврейські члени сімʼї Трампа», працюють разом проти інтересів ісламського світу. «Я сподіваюся, що еміратці прокинуться і компенсують те, що вони зробили», — додав Хаменеї.

  • 29 серпня правитель Обʼєднаних Арабських Еміратів Халіфа бін Заїд Аль Нахайян видав офіційний указ про припинення економічного бойкоту Ізраїлю.
  • Ізраїль та Обʼєднані Арабські Емірати 13 серпня домовилися про нормалізацію відносин і відновлення співпраці в усіх сферах, зокрема встановлення дипломатичних звʼязків. Протягом найближчих тижнів ізраїльські та еміратські делегації проводитимуть зустрічі і підпишуть низку угод про співпрацю.
  • У Палестині не сприйняли і розкритикували мирний договір між Ізраїлем і Обʼєднаними Арабськими Еміратами. Міністр закордонних справ Палестини Ріяд аль-Малікі повідомив, що влада вирішила відкликати свого посла з ОАЕ.