Член ТКГ Гармаш про пропозиції Фокіна: Особливий статус перетворить Донбас на проросійське гетто

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Член ТКГ Гармаш про пропозиції Фокіна: Особливий статус перетворить Донбас на проросійське гетто

Сергей Гармаш / Facebook

Журналіст Сергій Гармаш, який представляє окуповану Донецьку область у ТКГ, розкритикував пропозицію колеги по Мінську Вітольда Фокіна надати особливий статус всьому Донбасу.

Відповідний допис Гармаш зробив у Facebook.

«Такий особливий статус перетворить Донбас на проросійське гетто. [...]. Це буде не перший, а передостанній крок до відокремлення регіону і запуску процесу фрагментації України», — заявив журналіст.

Гармаш вважає, що це також дасть великий приріст проросійським силам в парламенті України.

«Я вже не кажу про те, що вирішення конфлікту за російським сценарієм (а особливий статус — це чисто російський сценарій) — автоматично означатиме перемогу Росії в цій війні, тому що дасть їй реалізацію всіх цілей, які вона перед собою ставила», — наголосив член ТКГ.

Журналіст переконаний, що краще взагалі на якийсь час відмовитися від Мінського сценарію повернення Донбасу, ніж повертати його на умовах Росії.

  • Перший прем’єр і заступник голови української делегації в ТКГ Вітольд Фокін 30 серпня заявив, що особливий статус потрібно надати усьому Донбасу, включно з підконтрольними Україні територіями.
  • Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що заяви Вітольда Фокіна щодо Донбасу не відповідають національним інтересам України. Офіс президента відреагував на інтервʼю Фокіна, наголосивши, що той «щойно приєднався до переговорного процесу та розбирається з тематикою».
  • Сам же Фокін заявив, що лише цитував положення Мінських домовленостей.