Справа Шеремета: Мін’юст притягне до відповідальності двох експертів за портретно-психологічну експертизу Кузьменко

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Міністерство юстиції притягне до дисциплінарної відповідальності двох експертів Юрія Ірхіна та Андрія Семенця за портретно-психологічну експертизу підозрюваної у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета Юлії Кузьменко.

Про це у своєму Facebook повідомив адвокат Тарас Безпалий.

«Експертів Ірхіна і Семенця притягнути до дисциплінарної відповідальності за їхню портретно-психологічну експертизу (єдиний доказ причетності Юлі Кузьменко до вбивства Павла Шеремета)», — повідомив він.

Дисциплінарна комісія Мін’юсту під час засідання вирішила, що експерти порушили методологію під час здійснення експертизи.

  • Адвокат обвинуваченої в убивстві Павла Шеремета Юлії Кузьменко Тарас Безпалий звернувся до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) зі скаргою на порушення з боку органів досудового розслідування.
  • Фігурантам справи про вбивство журналіста Павла Шеремета змінили підозру. Андрій Антоненко тепер є не організатором вбивства, а виконавцем за попередньою змовою. Юлія Кузьменко теж є виконавцем, а Яна Дугарь — поплічником.
  • 22 травня поліція завершила розслідування вбивства. Справу по суті 4 вересня розпочне розглядати суд присяжних.
  • 11 серпня суд відпустив Кузьменко під домашній арешт. 13 липня Дугарь дозволили пересуватися країною і зняти електронний браслет. Антоненка залишили під вартою.