Росія висилає трьох дипломатів Словаччини у відповідь на такі ж дії Братислави

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Росія вирішила вислати трьох дипломатів Словаччини в Москві після висилки трьох співробітників посольства РФ.

Про це повідомили у пресслужбі МЗС РФ.

«31 серпня до МЗС Росії був викликаний посол Словацької Республіки в Російській Федерації Петер Припутен, якому заявлено рішучий протест у звʼязку з безпідставною висилкою в серпні трьох дипломатичних працівників посольства Росії в Словаччині», — йдеться у повідомленні.

У дипломатичному відомстві заявили, що розцінюють «недружній крок Братислави» як такий, що «суперечить традиційному духу конструктивного розвитку відносин між нашими країнами».

«Послу оголошено, що російська сторона, керуючись принципом взаємності, ухвалила рішення вислати з РФ трьох дипломатичних працівників посольства Словаччини в Москві», — додали у російському міністерстві.

  • На початку серпня Словаччина оголосила про висилку трьох російських дипломатів. У Міністерстві закордонних справ країни причиною для такого кроку назвали те, що «діяльність висланих суперечила Віденській конвенції про дипломатичні зносини».
  • На початку червня влада Чехії офіційно оголосила про висилку з країни двох російських дипломатів через скандал з приводу можливого отруєння двох політиків — мера Праги Зденека Гржиба і керівника одного з районів столиці Ондржея Коларжа.
  • У відповідь Міністерство закордонних справ Росії оголосило двох працівників посольства Чехії в Москві персонами нон ґрата і зажадало, щоб ті разом зі своїми сімʼями покинули територію країни.