Рада на наступній сесії розгляне держбюджет на 2021 рік, закон про референдум і реформу децентралізації

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Верховна Рада з 1 вересня починає IV сесію. Парламент за неї планує завершити реформу децентралізації, розглянути законопроєкти про всеукраїнський референдум (у другому читанні) і про діджиталізацію, а також низку інших питань. Ключовим на цій сесії буде бюджет на 2021 рік.

Про це повідомляє партія «Слуга народу».

За час IV сесії депутати планують прийняти законопроєкт про державні символи, провести системні реформи в економічній сфері (законодавство про індустріальні парки, локалізація виробництва), а також розглянути законопроєкт про створення «Дія Сity» (розвиток IT-сфери) для залучення бізнесу в Україні.

Крім цього Рада планує зайнятися питаннями економічної безпеки та оборони держави, а також продовжити реформу парламенту.

  • Верховна Рада 25 серпня прийняла законопроєкт зі змінами до держбюджету на 2020 рік, який передбачає збільшення мінімальної зарплати в Україні на 277 грн — до 5 тисяч гривень вже з 1 вересня. Президент його вже підписав.
  • 25 серпня Верховна Рада прийняла постанову «Про оголошення конкурсу на кращий ескіз великого Державного Герба України». Парламент доручив уряду провести конкурс на кращий ескіз, до 1 грудня визначити переможця і подати на розгляд Верховної Ради пропозиції. При цьому Інститут національної памʼяті не бачить доцільності в розробці великого Державного Герба через наявність тризуба.