Зміни до бюджету, конкурс на ескіз герба і ратифікації угод щодо українських доріг: Верховна Рада збирається на позачергове засідання

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Зміни до бюджету, конкурс на ескіз герба і ратифікації угод щодо українських доріг: Верховна Рада збирається на позачергове засідання

Стеценко Таїсія / УНІАН

У вівторок, 25 серпня, Верховна Рада збереться на позачергове засідання.

Згідно з порядком денним, що оприлюднений на сайті парламенту, початок засідання запланований на 11 годину.

Нардепи розглянуть в першому читанні законопроєкти про зміни до держбюджету на 2020 рік.

Також депутати голосуватимуть за проєкт постанови про оголошення конкурсу на кращий ескіз великого Державного Герба. Зазначимо, що офіційний герб України — синій щит із золотим тризубом — має статус малого герба й має лягти в основу майбутнього великого герба.

Окрім цього парламентарі розглянуть законопроєкт про ратифікацію Меморандуму про взаєморозуміння між Україною як позичальником та ЄС як кредитором і проєкт закону про ратифікацію фінансової угоди «Європейські дороги України» та «Транспортний звʼязок в Україні».

  • 6 серпня Кабмін вніс у Раду законопроєкт про зміни до держбюджету на 2020 рік. Також свій проєкт закону змін до бюджету подав Володимир Зеленський. Президентський закон передбачає підвищення мінімальної зарплати до 5 тисяч гривень вже від 1 вересня 2020 року.
  • Кабмін повинен подати проєкт бюджету до 15 вересня.