Обшуки і затримання кримських татар: прокуратура Криму почала розслідування

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Обшуки і затримання кримських татар: прокуратура Криму почала розслідування

Facebook / Крымская солидарность

Прокуратура Автономної Республіки Крим порушила кримінальне провадження за фактом обшуків у кримських татар на анексованому Росією півострові.

Про це повідомляється на сторінці прокуратури.

Кримінальне провадження розпочато за фактом порушення недоторканості житла під час проведення незаконних обшуків (ч. 2 ст. 162 Кримінального кодексу).

У понеділок у Нижньогірському, Судакському і Совєтському районах окупованого Криму російські силовики провели обшуки в будинках кримських татар. Зокрема, у Нижньогірському районі в селі Розливи обшукували будинок журналіста «Кримської солідарності» Айдера Кадирова. Також обшуки відбуваються в будниках Айдера Аблякімова, Рідвана Умерова й Енвера Топчи. Усіх чотирьох затримали та відвезли до «управління ФСБ» у Сімферополі.

  • Євросоюз вимагає від Росії припинити утиски кримських татар в окупованому Криму і вважає затримання активістів політичним переслідуванням.
  • Російські силовики 7 липня провели обшуки в пʼяти населених пунктах. Вони затримали сімох кримських татар і доставили їх до «управління ФСБ» у Сімферополі. Усіх їх звинувачують за статтею про причетність до терористичної організації — забороненої в Росії «Хізб ут-Тахрір».