Євросоюз засудив нові арешти кримських татар. Від Росії вимагають припинити утиски

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Європейський Союз вимагає від Росії припинити утиски кримських татар в окупованому Криму і вважає останні затримання сімох активістів політичним переслідуванням.

Про це йдеться в заяві ЄС.

«Європейський Союз вважає ці затримання політично вмотивованими та — оскільки вони здійснені за російським законодавством російською «владою» на території України — незаконними згідно з нормами міжнародного права. ЄС не визнає застосування російського законодавства у Криму та місті Севастополь і сподівається на якнайшвидше звільнення усіх незаконно заарештованих громадян України», — сказано в заяві.

  • Російські силовики 7 липня провели обшуки в пʼяти населених пунктах. Вони затримали сімох кримських татар і доставили їх в управління ФСБ в Сімферополі. Усіх їх звинувачують за статтею про причетність до терористичної організації — до забороненої в Росії організації «Хізб ут-Тахрір». На затримання відреагувало Посольство США, правозахисники і Представництво президента України в Криму. Росію вкотре звинувачують у політичних репресіях.