У Криму російські силовики проводять обшуки в помешканнях кримських татар

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
У Криму російські силовики проводять обшуки в помешканнях кримських татар

Facebook / Крымская солидарность

В анексованому Росією Криму представники російських силових структур проводять обшуки у кримських татар.

Про це повідомляється на сторінці правозахисної організації «Кримська солідарність».

Обшуки проходять у Нижньогірському та Радянському районах Криму. Зокрема, у Нижньогірському районі обшукують житло журналіста «Кримської солідарності», кореспондента «Грани.ру» Айдера Кадирова. У будинку на момент обшуку перебували його дружина та четверо дітей. Зазначається, що проводити обшуки силовики прибули на автомобілях без розпізнавальних знаків.

У Радянському районі обшук проводять у будинку Енвера Топчі, а в селі Сонячна Долина Судакського району обшукують помешкання співробітника місцевих рятувальних служб Айдера Аблякімова.

У Судаку силовики прийшли до активіста Рідвана Умерова. Біля його будинку стоять три машини, зокрема автозак зі співробітниками ОМОНу.

Представництво президента України у Криму засудило ці обшуки. Там також додали, що документують кожен випадок і долучають інформацію про політично вмотивовані переслідування до переліку злочинів Росії, які вчиняються на території окупованого Криму.

«Росія намагається зробити з кожної незручної для режиму людини - екстреміста. А солідарність це те, що їх дратує найбільше. Обшуки є продовженням системних злочинів по переслідуванню представників нелояльного кримськотатарського народу» - коментує заступниця постійного представника президента у Криму Таміла Ташева.

  • Євросоюз вимагає від Росії припинити утиски кримських татар в окупованому Криму і вважає останні затримання сімох активістів політичним переслідуванням.
  • Російські силовики 7 липня провели обшуки в пʼяти населених пунктах. Вони затримали сімох кримських татар і доставили їх до «управління ФСБ» у Сімферополі. Усіх їх звинувачують за статтею про причетність до терористичної організації — забороненої в Росії «Хізб ут-Тахрір».
  • На затримання відреагувало посольство США, правозахисники і представництво президента України у Криму. Росію звинувачують у політичних репресіях.