У «ЄС» вимагають усунути Фокіна з ТКГ через заяви про особливий статус для усього Донбасу

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

У партії «Європейська солідарність» вимагають звільнення першого заступника української делегації в ТКГ Вітольда Фокіна через його заяви про особливий статус для усього Донбасу.

Про це йдеться у заяві політсили.

«Якщо в Мінських угодах ідеться про особливості місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей, Фокін пропонує особливий статус для усього Донбасу. Таким чином, представник України у переговорній групі пропонує росіянам навіть більше, ніж вони просять», — зазначають там.

У «ЄС» вимагають негайно оприлюднити чітку позицію української делегації на перемовинах у Тристоронній контактній групі та звільнити Фокіна. Інакше у політсилі вважатимуть особливий статус для усього Донбасу пропозицією президента Володимира Зеленського.

  • Перший прем’єр та заступник голови української делегації в ТКГ Вітольд Фокін 30 серпня заявив, що особливий статус потрібно надати усьому Донбасу, включно з підконтрольними Україні територіями.
  • Новопризначений перший заступник голови делегації України в Тристоронній контактній групі, колишній премʼєр-міністр України Вітольд Фокін у ТКГ відповідатиме за взаємодію з представниками Донбасу, яких Україна залучила до роботи ТКГ, та налагоджуватиме взаємодію з мешканцями окупованих територій.