Google та Facebook передумали прокладати підводний кабель із США до Гонконгу

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Google та Facebook передумали прокладати підводний кабель із США до Гонконгу

Samuel Zeller / Unsplash

Компанії Google та Facebook відмовилися від планів прокласти підводний інтернет-кабель між США і Гонконгом.

Про це пише Bloomberg.

Компанії відкликали заявку з Федеральної комісії зі звʼязку США та подали нову. У ній йдеться про зʼєднання з Тайванем та Філіппінами й про виключення з проєкту гонконзької компанії Pacific Light Data Communication. Американська розвідка стурбована її звʼязками з материнською компанією Dr.Peng Telecom & Media Group Co, яку спецслужби підозрюють в роботі на китайську розвідку.

Комісар Федеральної комісії Джеффрі Старкс заявив, що поділяє ці побоювання. Комісія, за його словами, повинна гарантувати, що «трафік безпечний і захищений».

Як уточнює видання, спецслужби та Мінʼюст США рекомендували Федеральній комісії зі звʼязку схвалити проєкт, який зʼєднує США з Тайванем та Філіппінами. У квітні Google на шість місяців отримала право керувати ділянкою звʼзку з Тайванем.

Проєкт Pacific Light Cable Network передбачав прокладку високошвидкісного кабелю між Гонконгом і Лос-Анджелесом через Тайвань та Філіппіни загальною протяжністю близько 13 тис. кілометрів.

  • Раніше Google анонсувала прокладку нового мережевого кабелю, який зʼєднає США, Велику Британію та Іспанію.
  • У квітні 2019 року стало відомо, що Facebook веде переговори про розробку підводного кабелю для передачі даних, який буде охоплювати весь африканський континент. У такий спосіб хочуть знизити витрати на пропускну здатність зʼєднання і залучити більше користувачів.