Google анонсувала прокладення підводного кабелю, який зʼєднає США, Велику Британію та Іспанію

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Google анонсувала прокладення підводного кабелю, який зʼєднає США, Велику Британію та Іспанію

Samuel Zeller / Unsplash

Компанія Google анонсувала прокладку нового мережевого кабелю, який зʼєднає США, Велику Британію та Іспанію.

Про це пише BBC.

Кабель прокладуть по дну Атлантичного океану. Очікується, що проєкт завершать до 2022 року.

Аналітики зазначають, що створення Google власних мереж допоможе їй обирати оптимальні кабельні маршрути. «Це також зводить до мінімуму експлуатаційні витрати — не потрібно платити телекомунікаційним компаніям та іншим стороннім власникам кабелів за використання їхньої інфраструктури», — зазначив аналітик з компанії IDC Джон Делані.

Джейн Стоуелл, яка курирує проєкт, сказала виданню, що зараз людство потребує підключення до інтернету, «на яке можна було б покластися».

«Недостатньо мати один кабель, тому що будь-який елемент мережі може час від часу виходити з ладу, а коли він лежить на глибині 8 000 метрів під водою, для ремонту потрібен час», — сказала вона.

Підводні кабелі для передачі даних життєво важливі для глобальної комунікаційної інфраструктури. За оцінками Google, на них припадає близько 98% передачі даних у світі.

  • У квітні 2019 року стало відомо, що Facebook веде переговори про розробку підводного кабелю для передачі даних, який буде охоплювати весь африканський континент. Таким чином хочуть знизити витрати на пропускну спроможність зʼєднання та залучити більше користувачів.
  • Перед цим повідомлялося, що Facebook за підтримки Google до кінця 2019 року планувала прокласти підводний оптоволоконний кабель, який мав зʼєднати узбережжі Нью-Джерсі у США з Данією