Facebook планує прокласти підводний кабель навколо Африки та збільшити число користувачів

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Facebook веде переговори про розробку підводного кабелю для передачі даних, який буде охоплювати весь африканський континент, щоб знизити витрати на пропускну здатність зʼєднання та залучити більше користувачів. Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на джерела, знайомі з питанням.

Проект під назвою «Сімба» (Simba), названий на честь головного героя мультфільму «Король-лев», пройде у три етапи і може зʼєднати майданчики в кількох країнах на східному, західному і середземноморському узбережжях.

Представник Facebook Тревіс Рід відмовився коментувати плани компанії в Африці.

«Ми дивимося на весь світ, коли розглядаємо підводні кабельні траси», — сказав він.

Simba — це не перша спроба Facebook підключитися до підводних кабелів, волоконно-оптичних ліній великої пропускної здатності, по яких проходить основна частина світового інтернет-трафіку. Компанія керувала проектами, які звʼязують ринки в Північній Америці, Європі та Східній Азії.

Переговори про проект Simba тривають, говорять джерела видання, попереджаючи, що плани все ще можуть розвалитися.

Повідомляється, що Alphabet Inc. (материнська компанія Google) також веде переговори про створення кабельної системи під назвою Equiano вздовж західного узбережжя Африки. Китайська компанія Huawei Technologies Co. прокладає підводні кабелі для звʼязку з Африкою через дочірню компанію, яка працює над проектом в Індійському океані.