Степанов: У МОЗ рекомендували закладам освіти проводити заняття просто неба

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Степанов: У МОЗ рекомендували закладам освіти проводити заняття просто неба

Matese Fields / Unsplash

Міністерство охорони здоровʼя рекомендувало закладам освіти проводити заняття на відкритому повітрі.

Про це на брифінгу повідомив голова МОЗ Максим Степанов.

Крім того, Степанов зазначив, що алгоритм дій, якщо захворіє вчитель або хтось із родини учня, аналогічний стандартному алгоритму, коли людина звертається по медичну допомогу з ознаками СOVID-19.

Також МОЗ рекомендує розводити початок навчання в часі. Наприклад, початкова школа починає перший урок о 08:30, а старша о 08:45, що дозволить знизити ймовірність контактів різних вікових груп між собою. Також міністерство радить розводити різні вікові групи учнів по поверхах школи.

Степанов нагадав, що в рекомендаціях міністерства щодо форми навчання чітко визначено, що дистанційне навчання рекомендовано лише для червоного рівня епідемічної небезпеки.

  • Міністерство охорони здоров’я оприлюднило рекомендації для вищих навчальних закладів освіти та гуртожитків на час адаптивного карантину, який в Україні діє до 31 жовтня.
  • У Міністерстві освіти та науки розповіли, що для шкіл маски та антисептики для навчання під час карантину буде закуповувати місцева влада.
  • Раніше в. о. міністра освіти та науки Сергій Шкарлет заявив, що відомство розробляє запасні варіанти навчання з 1 вересня на випадок погіршення епідемічної ситуації. Зокрема, там розглядають варіант змішаної форми навчання для школярів із 1 вересня — частково офлайн, частково онлайн або відвідування школи позмінно.