З уроками на вулиці і без масок у класах: МОЗ опублікував правила навчання під час карантину

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
З уроками на вулиці і без масок у класах: МОЗ опублікував правила навчання під час карантину

Володимир Шуваєв / «Бабель»

Міністерство охорони здоров’я оприлюднило постанову головного санлікаря про правила навчання у школах та університетах на період адаптивного карантину.

Відповідна постанова під номером 42 від 30 липня опублікована на сайті МОЗ.

Санлікар зазначає, що перед навчанням усім працівникам закладів освіти, а також школярам і студентам мають поміряти температуру. Тих, хто матиме понад 37,2, або симптоми ГРВІ, до приміщення не допускатимуть.

Заходити в школи та університети та ходити коридорами можна буде лише в масках. Водночас у самих аудиторіях чи класах маски будуть не потрібні. Викладачі ж будуть змушені змінювати медичні маски кожні 3 години.

Відповідальними за організацію такого навчання будуть керівники закладів освіти. Їм рекомендують опрацювати можливість навчання у різний час, активного використання запасних виходів, щоб зменшити потоки людей, створити умови, щоб класи або групи протягом дня навчались лише в одному приміщенні, або ж взагалі — деякі заняття проводити на вулиці. Батьків та інших осіб у заклади освіти не пускатимуть.

Що стосується харчування, то тут правила такі як у кафе та ресторанах — усі працівники мають бути в масках, а столи треба розставити на відстані 1,5 метра один від одного. Також будуть заборонені харчування за типом «шведського столу» або ж самообслуговування.

  • Мер Києва Віталій Кличко розповів, що розроблено кілька сценаріїв відновлення навчання у школах з 1 вересня. Вже наприкінці наступного тижня планують представити план дій.
  • Раніше в. о. міністра освіти і науки Сергій Шкарлет заявив, що відомство розробляє запасні варіанти навчання з 1 вересня на випадок погіршення епідемічної ситуації. Зокрема, у відомстві розглядають варіант змішаної форми навчання для школярів із 1 вересня — частково офлайн, частково онлайн або відвідування школи позмінно.