Кличко заявив про кілька сценаріїв відновлення навчання у школах з 1 вересня

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Кличко заявив про кілька сценаріїв відновлення навчання у школах з 1 вересня

Сайт міського голови Києва Віталія Кличка

Мер Києва Віталій Кличко розповів, що розроблено кілька сценаріїв відновлення навчання у школах з 1 вересня. Вже наприкінці наступного тижня планують представити план дій. Про це він розповів на брифінгу, передає пресслужба КМДА.

Кличко наголосив, що зараз міська влада робить все можливе, щоб 1 вересня діти сіли за парти, але рішення залежатиме від подальшої ситуації з коронавірусом.

«Департамент освіти КМДА створив групу з фахівців, яка вже 7 серпня представить план дій щодо початку навчального року у школах. Місто напрацювало кілька сценаріїв відновлення навчального процесу з огляду на епідемічну ситуацію», — розповів він.

За його словами, школи будуть готові до різних форматів навчання. Більшість закладів освіти за кошти міста придбали дезінфікуючі та антисептичні засоби, а також захисні маски.

«Ми виділили майже 4 млрд грн на підготовку закладів до нового навчального року. Найбільше коштів — близько 2 млрд грн — спрямували на ремонти в закладах освіти та на загальноміські програми», — додав Кличко.

  • Раніше в. о. міністра освіти і науки Сергій Шкарлет заявив, що відомство розробляє запасні варіанти навчання з 1 вересня на випадок погіршення епідемічної ситуації. Зокрема, у відомстві розглядають варіант змішаної форми навчання для школярів із 1 вересня — частково офлайн, частково онлайн або відвідування школи позмінно.
  • Наприкінці червня у Кабінеті міністрів не було рішення, чи підуть діти до школи з 1 вересня, чи залишаться на дистанційному навчанні.