Без м’яких іграшок, свят і батьківських зборів — як працюватимуть дитсадки під час адаптивного карантину. У МОЗ оприлюднили правила

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Без м’яких іграшок, свят і батьківських зборів — як працюватимуть дитсадки під час адаптивного карантину. У МОЗ оприлюднили правила

Sandy Millar / Unsplash

Міністерство охорони здоров’я розробило рекомендації для дошкільних закладів освіти на період адаптивного карантину, який в Україні діє до 31 жовтня. Про це повідомили у пресслужбі відомства.

Вихователі зранку повинні приймати дітей від батьків на території дитсадка, але за межами будівлі. На вході має бути спеціальне місце для дезінфекції рук.

Працівникам мають щодня вимірювати температуру, також вони повинні щодві години та після відвідування громадських місць мити руки з рідким милом або обробляти їх.

На період карантину у дитсадках заборонили використання:

  • багаторазових тканинних рушників;
  • мʼяких іграшок;
  • килимів із довгим ворсом;
  • проводити масові заходи та батьківські збори;
  • заходити у приміщення дитсадка у вуличному взутті.

У МОЗ радять всі протиепідемічні заходи для дітей проводити в ігровій формі. Вихователі повинні розробити такий графік прогулянок та занять, щоб не допустити змішування груп, обмежити заняття та вправи, під час яких діти контактують між собою та використовують додатковий інвентар.

У приміщеннях дитсадка необхідно проводити дезінфекцію поверхонь щодві години та одразу по закінченні занять. Також потрібно провітрювати приміщення щонайменше 15 хвилин перед відкриттям закладу та провітрювання кімнат (по черзі) впродовж дня.

У МОЗ додають, що не забороняють функціонування груп подовженого дня, якщо керівник закладу в змозі забезпечити дотримання всіх рекомендацій міністерства.

Якщо буде підтверджено випадок інфікування коронавірусом одного з вихователів, самоізоляції підлягають ті особи, які мали встановлений контакт та не використовували при цьому засобів індивідуального захисту.

Раніше МОЗ оприлюднив правила для роботи шкіл та вишів.

  • Кабінет міністрів продовжив адаптивний карантин в Україні до 31 жовтня. Країну продовжать ділити на чотири карантинні зони за рівнем поширення коронавірусу.
  • З 28 серпня почала діяти місячна заборона іноземцям на вʼїзд в Україну через посилення пандемії.