Тихановська допускає, що Росія може стати учасником переговорного процесу

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Тихановська допускає, що Росія може стати учасником переговорного процесу

Natalia Fedosenko / Contributor

Екскандидатка в президенти Білорусі Світлана Тихановська заявила, що опозиція буде розглядати Росію як учасника процесу переговорів, якщо політичну кризу в Білорусі не вдасться вирішити без міжнародної допомоги. Про це вона сказала в інтерв’ю Euronews.

Відповідаючи на питання, чи потрібна Білорусі допомога ззовні, опозиціонерка наголосила, що у країні сталася внутрішня криза, яка не спрямована проти будь-якої держави, тому «ми беремо на себе відповідальність у вирішенні цієї кризи шляхом переговорів усередині країни».

«Але якщо нам знадобиться міжнародне посередництво у переговорах, то ми, звісно ж, бачимо Росію як одного з учасників цього процесу. Росія — це країна, з якою ми дружимо, з якою у нас тісні взаємини», — сказала Тихановська.

Опозиціонерка ще раз наголосила на фальсифікації результатів виборів. «Народ розуміє, що нинішній президент [...] Вони його не вибирали. І вони захищатимуть свій вибір. Влада, яка є зараз, вони її вже не приймуть. Тому двовладдя як такого бути не може. У нас є один лідер, і народ, люди Білорусі знають, хто це», — зазначила Тихановська.