Зеленський закликав юдейські організації допомогти уникнути скупчень людей на святкуванні Рош га-Шана

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Зеленський закликав юдейські організації допомогти уникнути скупчень людей на святкуванні Рош га-Шана

Пресслужба Офісу президента України

Президент Володимир Зеленський закликав лідерів іудейських релігійних організацій допомогти уникнути масових скупчень хасидів під час святкування Рош га-Шана в Умані.

Про це повідомляє пресслужба президента.

«У цьому році через COVID-19 складна ситуація, з якою бореться зараз весь світ. Всі великі скупчення людей дають приріст інфікування в рази… Масове святкування Рош га-Шана призведе до колосального колапсу. Це буде колапс в Україні, потім це буде колапс в інших країнах», – наголосив президент.

Зеленський додав, що через динаміку поширення коронавірусу в Україні уряд планує обмежити в’їзд іноземних громадян.

Рабини, які взяли участь у зустрічі, зазначили, що розуміють ситуацію, яка склалася через поширення коронавірусу, та намагатимуться донести інформацію до вірян. Головний рабин Києва, президент Обʼєднання іудейських релігійних організацій України Яків Дов Блайх зазначив важливість нормативного регулювання ситуації. За його словами, потрібно передбачити обмеження не лише для іноземних паломників, а й для внутрішніх.

«Є громади людей, які живуть в Україні. Важливо, щоб було всім зрозуміло, що є рамки законодавства», — зауважив він.

У вівторок, під час селекторної наради Зеленський повідомив, що уряд розробляє регламент заборони на в’їзд в Україну іноземних громадян з країн, що потрапляють у «червону зону» епідемії, строком на 30 днів. Ця заборона не стосуватиметься водіїв транзитного транспорту та представників гуманітарних місій.

Крім того, він додав, що на прохання премʼєр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу ухвалено рішення про суттєве обмеження паломництва хасидів до Умані для святкування Рош га-Шана.