Кабмін погодився обмежити вʼїзд хасидів до Умані на святкування Рош ха-Шана

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Кабмін погодився обмежити вʼїзд хасидів до Умані на святкування Рош ха-Шана

Facebook / Національна гвардія України

Кабінет міністрів підтримав ініціативу Міністерства внутрішніх справ обмежити вʼїзд хасидів до Умані на святкування Рош ха-Шана.

Про це повідомляє пресслужба МВС.

«Ми заслухали доповіді профільних міністрів і дійшли висновку, що епідемічна ситуація у країні та світі не дає змоги організовувати та проводити масові заходи, тим паче за участі іноземців», — зазначив голова МВС Арсен Аваков.

Він додав, що Україна з повагою ставиться до національних традицій різних народів та релігійних спільнот і щороку робить усе, аби вони проходили за найвищими стандартами безпеки. Проте останні тижні Україна фіксує зростання темпів захворювання на коронавірус серед населення. Аналогічна ситуація спостерігається і в інших державах, що змушує уряди цих країн повертатися до більш жорстких карантинних обмежень.

Аваков додав, що аналогічної домовленості МВС досягло із представниками Української православної церкви та Православної церкви Московського патріархату, які відмовилися від проведення Хресної ходи через пандемію. Тому відомство сподівається на розуміння з цього питання і з боку представників хасидської релігійної спільноти.