Республіканська партія США офіційно висунула Трампа кандидатом у президенти

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Республіканська партія США офіційно висунула Трампа кандидатом у президенти

Mark Wilson / Getty Images

Республіканська партія США офіційно висунула Дональда Трампа своїм кандидатом у президенти на другий термін на майбутніх виборах. Про це повідомляє The Washington Post.

Республіканці ухвалили рішення 24 серпня під час голосування на загальнонаціональному з’їзді партії в місті Шарлотт (штат Північна Кароліна). Ця процедура радше була формальністю, оскільки Трамп раніше виграв усі республіканські праймеріз.

Вибори президента США заплановані на 3 листопада. Головним опонентом Трампа буде кандидат від Демократичної партії Джо Байден.

  • Байден раніше повідомив, що разом із ним на посаду віцепрезидента балотуватиметься сенатор Камала Гарріс. Такий вибір дуже тепло зустріли в Демократичній партії.
  • Американський професор історії Аллан Ліхтман, який понад 30 років успішно пророкує підсумки президентських виборів, передрік поразку на виборах цього року Дональду Трампу.
  • В той же час, за даними опитування CNN, Трамп за останній місяць серйозно скоротив відрив від Байдена. Напередодні з’їздів обох партій близько 50% опитаних готові були проголосувати за Байдена, тоді як 46% планують підтримати Трампа.