Байден оголосив свого кандидата у віцепрезиденти США. Як і очікувалось, це темношкіра жінка

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Кандидат у президенти США від Демократичної партії Джо Байден повідомив, що разом із ним на посаду віцепрезидента балотуватиметься сенаторка Камала Гарріс.

Про це він написав у своєму Twitter.

«Для мене велика честь оголосити, що я обрав Камалу Гарріс — […] одну з кращих державних службовців країни — своїм напарником під час балотування», — повідомив Байден.

Сама ж Гарріс зазначила, що з гордістю приєднається до його команди і вірить, що Байден зможе об’єднати американців.

Такий вибір Байдена дуже тепло зустріли в Демократичній партії. Лідери партії вважають, що кандидат зробив правильний вибір. Наприклад, колишній президент США Білл Клінтон назвав кандидатуру Гарріс «приголомшливим вибором».

А його дружина і колишня кандидатка у президенти Гілларі Клінтон зазначила, що Гарріс стане «сильним партнером» для Байдена.

  • Камала Гарріс — сенаторка від штату Каліфорнія. До цього була генеральним прокурором штату (2011—2017) та окружним прокурором Сан-Франциско (2004—2011).
  • У 2019 році Гарріс оголосила, що буде балотуватися на президентських виборах 2020 року. Однак після кількох невдалих результатів на перших праймеріз на початку березня зняла свою кандидатуру і підтримала Байдена.
  • Гарріс є карибоамериканкою. Її мати народилася в Індії, а тато — на Ямайці. У разі перемоги Байдена вона стане першою темношкірою жінкою на посаді віцепрезидента США.