Тихановська зустрілася із заступником держсекретаря США. Вона знову наголосила на готовності до діалогу з Лукашенком

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Колишня кандидатка у президенти Білорусі Світлана Тихановська, яка за даними спостерігачів перемогла на виборах, у Вільнюсі зустрілася із заступником держсекретаря США Стівеном Бігуном. Про це повідомили у пресслужбі Тихановської.

Опозиційна екскандидатка подякувала США за підтримку мирних демонстрантів у Білорусі. Вона наголосила, що готова до діалогу для розв’язання кризи.

«Лукашенко не користується підтримкою білоруського народу або міжнародного співтовариства. Щодня він відмовляється прийняти волю свого народу, лише продовжуючи кризу і посилюючи її […] Ми завжди говорили, що готові говорити і прагнемо до мирного врегулювання. Ми відкриті для посередництва міжнародних організацій з метою сприяння діалогу. Ми також вимагаємо обʼєктивного розслідування злочинів, скоєних білоруською владою проти свого народу», — наголосила Тихановська.

Раніше стало відомо, що заступник Держсекретаря США Стівен Бігун відвідає Вільнюс, Москву, Київ з 24 до 27 серпня. Reuters із посиланням на власні джерела повідомляло, що Бігун планує візит до Росії та Литви, аби обговорити Білорусь — з метою запобігти втручанню РФ.

17 серпня президента США Дональд Трамп уперше особисто прокоментував протести в Білорусі — заявив, що ситуація «жахлива».

  • У Білорусі 15-й день тривають протести проти переобрання президентом Олександра Лукашенка. Люди вимагають перевиборів, звільнення всіх політичних вʼязнів, покарання для силовиків, і найголовніше — відставки Лукашенка.