Viber закрив свій офіс у Мінську після обшуків у «Яндекса» та Uber

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Pixabay

Розробник месенджера Viber закрив закрив свій офіс у Мінську після в візиту силовиків в офіс «Яндекса» і Uber.

Про це в інтервʼю Forbes розповів гендиректор Rakuten Viber Джамел Агауа.

«Ми вирішили евакуювати наш офіс заради безпеки. Тому що ми не знали, чому ці люди захопили офіси, ми не знали, чи було це повʼязано з політикою», — пояснив він.

За словами Агауа, під час протестів в Мінську двоє співробітників Viber і батько одного з них були заарештовані, зараз із ними працюють адвокати компанії, один зі співробітників перебуває в лікарні. «Я не повинен висловлювати свою думку про президента, владу, політичну ситуацію, тому що я не є експертом. Але Viber зачепила жорстокість, яку ми бачили. Ми жертви цього насильства», — сказав Агауа.

Гендиректор Rakuten допустив, що якщо ситуація не покращиться, компанія припинить інвестиції в Білорусь. «Таке може бути, тому що ми не можемо інвестувати в країну, де люди живуть у страху. Це неможливо», — підкреслив у інтервʼю Агауа.

  • У Білорусі з 9 серпня тривають масові протести проти фальсифікацій на виборах. За даними ЦВК, Олександр Лукашенко набрав 80% голосів, а за даними спостерігачів, правозахисників і активістів — у Лукашенко не більше 10% і перемогла на виборах Світлана Тихановська.
  • У Білорусі «на підставі рішення Міністерства інформації Республіки» не працюють понад 70 сайтів.
  • Міністерство цифрової трансформації заявило, що готове забезпечити переїзд до України білоруських ІТ-фахівців на тлі протестів в країні.