Мінцифри: Україна готова забезпечити ІТ-фахівцям з Білорусі умови для переїзду

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Мінцифри: Україна готова забезпечити ІТ-фахівцям з Білорусі умови для переїзду

TUT.BY / скнріншот

Міністерство цифрової трансформації заявило, що готове забезпечити переїзд до України білоруських ІТ-фахівців на тлі протестів у країні.

Про це у Telegram повідомив очільник відомства Михайло Федоров.

Він зазначив, що серйозні обмеження з доступом до мережі Інтернет, мобільним звʼязком та систематичні перебої в роботі банківської системи змушують ІТ-компанії Білорусі шукати можливості для переїзду в інші країни.

«Разом з українським ІТ-бізнесом Міністерство цифрової трансформації готове створити всі необхідні умови для комфортного переїзду ІТ-компаній та фахівців до України», — написав віцепремʼєр.

Федоров пояснив, що українська ІТ-компанія може запросити до себе на роботу такого іноземця. Для цього йому потрібно надати компанії лише копії свого паспорта із завіреним перекладом та кольорове фото 3,5х4,5. Потім компанія звертається із заявою до Центру зайнятості, до якої додає копії паспорта іноземця, фото та проєкт трудової угоди з ним. Протягом 5—7 днів Центр зайнятості видає такий дозвіл. Цим механізмом може скористатися будь-який іноземний спеціаліст незалежно від його рівня кваліфікації.