У Мінську люди утворили «Ланцюг покаяння» завдовжки 13 км. Він тягнувся від Курапат до СІЗО на Окрестина

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Мінську люди, які виступають проти самопроголошеного президента Олександра Лукашенка, утворили живий ланцюг завдовжки близько 13 кілометрів, щоб висловити протест проти жорстокості силовиків і солідарність з постраждалими.

Як повідомляють TUT.BY і «Радыё Свабода», люди вишикувалися в «Ланцюг покаяння» від меморіалу в урочищі Курапати, де поховані жертви сталінських репресій, до СІЗО на вулиці Окрестина, куди звозили активістів і катували.

Люди в ланцюзі тримали біло-червоно-білі прапори, а автомобілі сигналили на знак солідарності. У деяких місцях до колони підходили міліціонери і просили людей розійтися. Затримань вони не проводили.

Одночасно в центрі Мінська проходили колони прихильників Лукашенка. Вони йшли з державними прапорами і вигукували гасла.

У столиці, як і в інших містах, проводилися також автопробіги за Лукашенка. Автомобілі без номерів і з прапорами їздили по вулицях практично весь день. Деякі з учасників були з прапорами Росії та у футболках із російськими військовими, які захоплювали Крим.

Акцій і мітингів проти Лукашенка в країні набагато більше. Вони не вщухають з 9 серпня, коли пройшов день виборів президента.

  • У Мінську 21 серпня також пройшла акція «Затори солідарності» — водії на 10 хвилин зупинялися на дорогах і сигналили.
  • Через результати виборів в країні вже понад тиждень тривають страйки на заводах і підприємствах. В адміністрації Лукашенка оцінюють збитки від протестів у Білорусі у $500 млн.