У Мінську опозиція розпочала акцію «Затори солідарності» — водії блокують рух містом

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
У Мінську опозиція розпочала акцію «Затори солідарності» — водії блокують рух містом

Наша Ніва / Telegram

У Мінську розпочалась акція «Затори солідарності» — водіїв просять зупинятись, ставати на «аварійки» та сигналити щонайменше 10 хвилин. Про це повідомляє опозиційний Telegram-канал Nexta Live.

На перехресті біля станції метро «Академія наук» водії на деякий час зупинили рух у кількох смугах попри зелений сигнал світлофора і почали сигналити.

Також одночасно з цим у Мінську розпочалась акція «Ланцюг каяття», мета якої — нагадати про неприпустимість насильства з боку силовиків над мирними громадянами.

За задумом організаторів, люди повинні розтягнутися від лісового масиву Курапати до ізолятора тимчасового тримання на Окрестіна через усе місто.

  • У Білорусі з 9 серпня тривають масові протести проти фальсифікацій на виборах. За даними ЦВК, Олександр Лукашенко набрав 80% голосів, а за даними спостерігачів, правозахисників і активістів — у Лукашенка не більше ніж 10% і перемогла на виборах Світлана Тихановська. Згодом вона виїхала з країни до Литви.
  • Євросоюз не визнає результатів виборів і ввів санкції проти Лукашенка та його оточення.
  • Через результати виборів в країні вже понад тиждень тривають страйки на заводах і підприємствах. В адміністрації Лукашенка оцінюють збитки від протестів у Білорусі у $500 млн.