Адвокат підозрюваного у вбивстві Джорджа Флойда вважає, що той «вбив себе сам» летальною дозою наркотиків

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Адвокат підозрюваного у вбивстві Джорджа Флойда вважає, що той «вбив себе сам» летальною дозою наркотиків

munshots / Unsplash

Адвокат одного з колишніх поліцейських, яких підозрюють у вбивстві афроамериканця Джорджа Флойда, що спричинило масові протести в США з кінця травня, заявив, що покійний «вбив себе сам». За його словами, Флойд передозувався наркотичними речовинами, а копи просто «виконували свою роботу».

Про це повідомляє Insider.

Адвокат підозрюваного Томаса Лейна заявив пресі, що планує довести, ніби Джордж Флойд, який за даними незалежної експертизи помер від удушення, насправді передозувався фентанілом — речовиною, яку в медицині використовують для знеболення.

За словами захисника колишнього копа, синтетичний анальгетик у поєднанні з проблемами серця призвів до смерті чоловіка, якого запідозрили у спробі розплатитися фальшивою двадцяткою, вивели з машини та поклали на асфальті, а після надівання кайданків придушили.

«Жоден із цих хлопців — навіть Шовен — насправді не вбивав його. Він вбив себе сам», — сказав адвокат Ерл Грей, згадуючи копа Дерека Шовена, який і притиснув коліно до шиї затриманого.

На переконання Грея, невинуватість колишніх поліцейських доводить як запис із нагрудної камери, так і токсикологічний аналіз розтину тіла загиблого. Таким чином адвокат спробує довести суду, що його підзахисні просто «виконували свою роботу».

У своїх доказах захисник посилається на кадри з камери, на яких видно, що на язику Флойда присутня біла пляма, яку можна розцінити як «летальну дозу» фентанілу вагою в два міліграми.

Судовий медичний експерт зі свого боку заявив, що розтин продемонстрував певний рівень інтоксикації організму Флойда фентанілом, але вона не стала причиною смерті. Натомість причина — вбивство, оскільки серце зупинилося внаслідок придушення коліном.

Родичі Флойда заявили про своє обурення стратегією захисту підозрюваних і зазначили, що наркотична залежність не має нічого спільного з причинами смерті.