«Для нього президентство — реаліті-шоу». Обама порушив політичну традицію та різко висловився про Трампа

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Колишній президент США Барак Обама порушив американську політичну традицію і різко висловився на адресу Дональда Трампа, заявивши, що для нього президентство — це «чергове реаліті-шоу». За традицією колишні американські лідери можуть критикувати політику наступників, але не переходячи на особистості та не згадуючи імʼя.

Як повідомляє «BBC-Україна», виступаючи з промовою в Музеї американської революції у Філадельфії Обама назвав період правління Трампа «суцільним цирком», який побудований на «обмані та конспірологічних теоріях».

«Він не виявив жодного бажання знайти спільну мову. Жодного бажання використати свою величезну владу, щоб допомогти комусь, крім себе і своїх друзів. Жодного бажання зробити з президентства щось інше, ніж ще одне реаліті-шоу заради уваги», — сказав Обама.

Він заявив, що влада пробудила у Трампі «найгірші інстинкти». «Він серйозно зіпсував нашу репутацію у світі», — сказав Обама. Американців він закликав «не дати Трампу знищити демократію».

Трамп у відповідь заявив, що став президентом завдяки «жаху», який Обама «залишив після себе» у США. «Головна причина, чому я зараз стою перед вами, — Обама і Джо Байден [колишній віцепрезидент]», — заявив Трамп на пресконференції у Білому домі.

Пізніше у своєму Twitter він опублікував відео з підписом: «Ласкаво просимо, Барак і шахрайка Гілларі [Клінтон]. До зустрічі на полі битви».