СБУ називає «фейком» інформацію ФСБ про спробу викрасти з Росії ватажка бойовиків на Донбасі

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
СБУ називає «фейком» інформацію ФСБ про спробу викрасти з Росії ватажка бойовиків на Донбасі

NurPhoto / NurPhoto via Getty Images

Служба безпеки України спростовує інформацію ФСБ про те, що СБУ намагалась викрасти з Росії ватажка бойовиків на Донбасі. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

«Служба безпеки України наголошує, що оприлюднена інформація є продовженням ланцюжка звичайних фейків російської сторони. І навіть цей фейк свідчить — РФ захищає та підтримує бойовиків», — заявили у спецслужбі.

Нагадаємо, що ФСБ повідомляла, що щонайменше три тижні тому затримала банду, яка нібито на замовлення СБУ готувала викрадення з Росії одного з ватажків бойовиків на Донбасі.

За даними ФСБ, викрадення організували нібито позаштатний співробітник СБУ та Головного управління розвідки Міністерства оборони України, а також довірена особа 5-го управління Департаменту контррозвідки СБУ під псевдонімом «Швед» Андрій Байдала, якого бойовики вважають причетним до вбивства глави «ДНР» Олександра Захарченка, а також Ігор Міщенко.

Також російські спецслужби вказують, що нібито для викрадення були сформовані дві групи російських кримінальників, яким пообіцяли $200 тисяч і виплатили $50 тисяч авансу.