Печерський суд Києва повторно арештував картини Порошенка

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Печерський суд Києва повторно арештував картини Порошенка

УНІАН

Печерський районний суд Києва повторно арештував 43 колекційні картини пʼятого президента Петра Порошенка, які проходять у справі про контрабанду. Про це під час брифінгу заявив його адвокат Ілля Новіков.

Зазначимо, що Апеляційний суд Києва 6 серпня скасував арешт, але суд вирішив повторно їх заарештувати.

Раніше адвокати Порошенка пояснювали, що у цій справі немає обґрунтованої підозри у вчиненні злочину, як і фактів того, що Порошенко планував продати або подарувати картини.

Про що йдеться?

22 травня Петра Порошенка викликали на допит у Державне бюро розслідувань. Він проходить як свідок у кримінальному провадженні про обставини контрабанди 43 картин всесвітньовідомих художників.

26 травня Порошенко не прийшов на допит у ДБР. Замість цього Порошенко разом з дружиною Мариною відвідали музей Івана Гончара, де відкрилася виставка картин з його колекції.

Під час виставки представники ДБР спробували вручити повістку Петру Порошенку. Але коли адвокат запитав, чи спрямоване кримінальне провадження проти Порошенка і чи адресована повістка безпосередньо пʼятому президенту, вони не змогли чітко відповісти на питання і пішли.

29 травня картини заарештували, а 26 червня їх помістили за ґрати в музеї Гончара.