Білоруська влада повідомила про третього загиблого під час протестів. Його рідні не вірять офіційній версії

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Білоруська влада повідомила про третього загиблого під час протестів. Його рідні не вірять офіційній версії

tut.by

МВС Білорусі повідомило про третього офіційно визнаного загиблого під час протестів, які тривають з ночі після виборів 9 серпня, коли стало відомо про начебто шосту поспіль перемогу Олександра Лукашенка. За даними білоруських правоохоронців, жертвою став юнак, на якого 16 серпня у Мінську наїхала машина. Рідні загиблого не вірять у цю версію.

Про офіційну версію повідомляє Naviny.by.

Як заявила речниця міліції Білорусі Ольга Чемоданова, трагедія сталась вночі на 16 серпня на одному з проспектів столиці.

«Водій Renault здійснив наїзд на 19-річного пішохода, який, за попередньою інформацією, перебував на проїжджій частині», — сказала вона.

За версією міліції, фатальний наїзд стався через необережність пішохода, який «був учасником масових заходів, що тривають у Мінську». Як вважає Чемоданова, водії робили парубку зауваження, проте він не дослухався і врешті потрапив під колеса.

Імені загиблого та інших деталей не розкривають.

Як вже зʼясувало «Єврорадіо», 19-річного хлопця звуть Артем Поруков. Його родичі не знають, чи справді він брав участь у масових акціях того дня. Але вони не вірять у версію смерті, яку виклала міліція.

«Тієї митї Артем точно ні в чому не брав участь, а просто йшов додому, — розповіла двоюрідна сестра загиблого хлопця. — Але чомусь, ми не розуміємо чому саме, йому знадобилося перебігти з того боку вулиці, на якій стоїть наш будинок, на інший бік. Пішохідний перехід зовсім поруч — чому він не пішов там? Ми думаємо, що він потрапив під машину, намагаючись від когось втекти».

Родичі Артема Порукова шукають будь-які відео, на які могло потрапити подія.

Перший офіційний загиблий — 34-річний Олександр Тарайковський. Він помер 10 серпня в Мінську під час протистояння з силовиками. Тоді влада повідомляла, що він загинув від вибуху невідомого пристрою в руці, водночас розслідування Conflict Intelligence Team говорить, що його вбили спецпризначенці, що підтверджують відеозаписи інформаційних агентств.

Другий офіційний загиблий — 25-річний Олександр Вихор, який помер у Гомелі. Його затримали, після чого звʼязок з ним обірвався. Згодом матері Вихора повідомили про його смерть. Правозахисники повідомляють, що йому відмовили в медичній допомозі після затримання, тому правоохоронці не розслідують його смерть.