У США розпочався з’їзд демократів, на якому оберуть кандидата в президенти. Він уперше відбудеться онлайн

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
У США розпочався з’їзд демократів, на якому оберуть кандидата в президенти. Він уперше відбудеться онлайн

NurPhoto / Contributor

У США розпочався з’їзд Демократичної партії, на якому буде затверджено кандидата на майбутніх президентських виборах.

Про це пише CNN.

Сам з’їзд триватиме чотири дні і уперше буде повністю проводитися в онлайн-режимі. Ведучою з’їзду стала акторка Єва Лонгорія.

На зібранні демократи мають формально затвердити кандидатуру Джо Байдена на майбутніх президентських виборах, а також кандидатуру Камали Гарріс на посаду віцепрезидента.

У перший день на з’їзді виступав сенатор Берні Сандерс, який програв передвиборчі праймеріз у Демократичній партії. Він закликав усіх членів політсили об’єднатися у листопаді під час виборів.

«Ми повинні зібратися разом, перемогти Дональда Трампа та обрати Джо Байдена та Камалу Гарріс нашими наступними президентом та віцепрезидентом. Друзі мої, ціна невдачі просто занадто велика, щоб її уявити», — пояснив він.

Неабияку частину у своїх промовах учасники приділяли критиці Дональда Трампа, зокрема його протидії пандемії коронавірусу. Наприклад, на з’їзді виступила Крістін Урквіза, чий батько помер від коронавірусної інфекції. Вона розповіла, що смерть батька настала через те, що він «повірив [Трампу] і його рупорам, коли вони сказали, що коронавірус перебуває під контролем і невдовзі зникне». Також зі своєю промовою виступив брат убитого поліцейськими афроамериканця Джорджа Флойда, чиє вбивство спричинило масові протести у США.

Наостанок у перший день виступала дружина 44-го президента США Мішель Обама. Її виступ тривав 19 хвилин.

«Дозвольте мені бути максимально чесною і зрозумілою. Дональд Трамп — невідповідний президент для нашої країни. У нього було більш ніж достатньо часу, щоб довести, що він може виконувати цю роботу, але він явно не в собі […] Він просто не може бути тим, ким потрібно бути для нас», — заявила вона.