Учасник ТКГ: Зустріч радників лідерів «нормандського» формату відбудеться 28 серпня

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Представник окупованої Донецької області в Тристоронній контактній групі від України Сергій Гармаш заявив, що 28 серпня планується зустріч радників лідерів «нормандського» формату.

Про це він розповів у коментарі «Обозревателю».

«Нормандська зустріч на рівні глав зовнішньополітичних радників планується на 28 серпня», — зазначив він.

За його словами, від України традиційно в ній братиме участь голова Офісу президента Андрій Єрмак, а від Росії — заступник голови Адміністрації президента Дмитро Козак.

«Зустріч політичних радників — це Єрмак, Козак... Це ще цікавіше, мені здається. Тому що там має бути Козак, а він же написав, що не братиме участь, подивимося. Це буде дивно, якщо його не буде. Якщо зберуться тільки три зовнішньополітичні радники, це означатиме, що Росія вийшла з «Нормандії», — додав він.

Водночас джерело російського агентства Интерфакс підтвердило, що готується «діалог» радників у «нормандському» форматі. За словами джерела, формат зустрічі поки не визначений, однак відбутися вона має до кінця серпня.

  • 30 липня ЗМІ повідомили, що заступник голови Адміністрації президента Росії Дмитро Козак, який курирує в Кремлі український напрям, написав листа раднику канцлера Німеччини Ангели Меркель про переговори щодо Донбасу. У ньому Козак називає переговори «безглуздими» і нібито говорить про вихід Росії з цього процесу.
  • Зі свого боку голова Офісу президента Андрій Єрмак повідомив, що представник РФ направив листа, але в ньому не було зазначених вимог.
  • Президент України Володимир Зеленський розраховує, що на наступній зустрічі лідерів «нормандської» четвірки в Берліні зафіксують проміжні успіхи перемирʼя на Донбасі, що дозволить рухатися далі для припинення війни.