Судновласник Delfi хотів через суд заборонити евакуацію танкера

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Судновласник Delfi хотів через суд заборонити евакуацію танкера

Facebook / Максим Куций

Міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив, що судновласник танкера Delfi, який сів на мілину на одному з пляжів Одеси, — Mister Drake PC намагався через суд заборонити евакуацію судна.

Про це міністр повідомив у Facebook.

За його словами, судновласник звернувся у Господарський суд Києва з позовом до Адміністрації морських портів із клопотанням заборонити вчиняти будь-які дії щодо судна. Проте суд йому відмовив.

«Ми продовжуємо роботи з евакуації. Але сильно злить відчуття того, що ті, хто створили та не вирішили проблеми, й надалі продовжують їх додавати і заважати. Гадаю, що вже таки час правоохоронцям детальніше ознайомитися з діяльністю Mister Drake PC на території України і яку мету вони переслідують своїми діями», — зазначив Криклій.

  • 22 листопада 2019 року сильний шторм зірвав зі стоянки танкер Delfi, після чого він сів на мілину в затоці Одеси. Троє членів екіпажу спочатку відмовлялися залишати судно, але пізніше рятувальники евакуювали їх. Моряків доставили до лікарні, капітан корабля постраждав найбільше.
  • Після того як перекинувся танкер, з нього почало витікати пальне. Тоді в Адміністрації морських портів повідомили, що танкер може пролежати в морі ще не один тиждень через юридичні труднощі з переміщенням судна.
  • 22 червня 2020 року Держекоінспекція повідомила, що біля Одеси, де стався витік пального з Delfi, нормативи гранично допустимої концентрації нафтопродуктів у воді перевищено в 16,4 разу.
  • Прибирати затонулий танкер Delfi з одеського пляжу буде підрядник за контрактом з Адміністрацією морських портів України, адже судновласник вже втратив це право. Роботи планують розпочати наприкінці серпня.