У США спалах коронавірусу серед дітей. Наразі понад 300 тисяч з них інфіковані, 86 померли

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:

Більш ніж 300 тис. дітей у США інфікувалися коронавірусом за весь час пандемії, при цьому майже третина, 97 тис. дітей, інфікувались за останні два тижні липня. Такі дані отримали в той час, як країна дискутує, коли повертати дітей до шкільного навчання, а в окремих випадках зареєстровано спалахи коронавірусу в дитячих закладах.

Про це йдеться в доповіді Академії педіатрії США.

Дитяча захворюваність в Америці зросла на 40%, і зараз кількість інфікованих дітей перевищує 338 тис. До 16 липня в країні було 241 тис. хворих дітей. В даний момент діти становлять майже 9% від загальної кількості хворих.

Наразі дитяча смертність внаслідок ускладнень коронавірусу в середньому не перевищує 0,3% — це до 0,8% від усього числа померлих. В 20 штатах взагалі не зафіксовано смерті дітей від хвороби, і в той же час у 25 штатах діти становлять 10% від усіх хворих.

Всього на даний момент у США від коронавірусу померли 86 дітей. Наймолодшою жертвою інфекції став семирічний хлопчик з Джорджії, у якого не було жодних симптомів.

Як повідомляє CNN, американські школи не визначились із тим, чи приймати на навчання дітей. Представники системи охорони здоров’я досі не розуміють ефектів, які вірус справляє на дітей. Деякі школи вже відкрили двері, в той час як інші очікують на епідемічну стабілізацію.

Президент Дональд Трамп робив заяви про те, що вірус не становить високого ризику для дітей, проте за даними останніх досліджень, старші діти передають інфекцію на рівні з дорослими, а молодші мають при цьому вище вірусне навантаження, тож роль дітей у поширенні інфекції досі є предметом дослідження.

Частина батьків та освітян у США виступають проти поновлення шкільного навчання в період, коли епідемічна ситуація досі неконтрольована. За словами провідного лікаря США Ентоні Фаучі, наразі саме діти можуть бути джерелами спалаху коронавірусу.