АМКУ продовжує перевіряти покупку «Мотор Січі». У разі порушень обіцяють «жорсткі заходи»

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
АМКУ продовжує перевіряти покупку «Мотор Січі». У разі порушень обіцяють «жорсткі заходи»

Mixabest / Wikipedia

Антимонопольний комітет продовжує проводити дослідження щодо придбання акцій АТ «Мотор Січ».

Про це пишуть на сайті Антимонопольного комітету України.

Зараз в АМКУ розглядають чотири справи про концентрацію (придбання опосередкованого контролю над «Мотор Січ»), в рамках яких досліджують вплив заявлених транзакцій на стан конкуренції на ринках.

«Не дивлячись на те, що вчора покупець акцій« Мотор Січ» відкликав заяви про надання дозволу на концентрацію, АМКУ продовжує проводити дослідження щодо придбання акцій», — пишуть на сайті.

АМКУ оцінить, наскільки продаж стратегічного підприємства «Мотор Січ» відповідає конкурентному законодавству.

  • Бізнесмен Олександр Ярославський 4 серпня заявив, що його група компаній DCH спільно з китайською компанією Skyrizon Aircraft Holdings Limited буде розвивати українське авіапідприємство «Мотор Січ». У DCH деталі угоди не розкрили і додали, що сторони будуть вести спільну діяльність.
  • 6 серпня Зеленський доручив уряду і РНБО перевірити, чи відповідає приватизація різних обʼєктів економічним інтересам країни. Зокрема, і продаж «Мотор Січ» китайцям. В АМКУ після заявили, що перевіряють покупку «Мотор Січ».
  • 7 серпня Ярославський заявив, що прокуратура повторно заарештувала акції корпорації «Мотор Січ». Він просить президента Володимира Зеленського втрутитися в ситуацію, інакше китайські інвестори можуть подати багатомільйонні позови в міжнародні суди.