Влада Білорусі погрожує закрити портал TUT.BY за коментар від спостерігача на виборах, який помітив фальсифікацію

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:

Міністерство інформації Білорусі зробило письмове попередження порталу TUT.BY за коментар спостерігача на виборах, який помітив фальсифікацію на дострокових виборах президента. На думку чиновників, він не міг знати про це, тож портал поширює «неправдиву інформацію, що може завдати шкоди державним або суспільним інтересам».

Про це повідомляє TUT.BY.

Акредитований спостерігач на виборчій дільниці в селищі Сміловичі Олександр Якубовський розповів журналістам, що нарахував 21 виборця, тоді як у протоколі виборчої комісії йшлося про 164.

За словами Якубовського, через пів години після приходу на виборчу дільницю його змусили разом з іншими спостерігачами вийти на вулицю, тож їм довелося спостерігати через відкриті двері за 20 метрів від будівлі.

У попередженні Міністерства інформації йдеться про те, що Якубовський був відсутній на дільниці цілий день, тож «не міг достовірно і відповідно до законодавства Республіки Білорусь володіти інформацією про кількість тих, хто проголосував достроково».

Згідно з законом про ЗМІ, випуск видання може бути призупинений на строк до трьох місяців рішенням регулятора, якщо воно не виправить «порушення». Редакція TUT.BY не вважає себе винною, проте видалить цитату спостерігача Якубовського, щоб запобігти блокуванню порталу.