Зеленський відповів на петицію із закликом залишити Києво-Печерську лавру Московському патріархату: питання не до нього

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Зеленський відповів на петицію із закликом залишити Києво-Печерську лавру Московському патріархату: питання не до нього

Соколовська Інна / УНІАН

Президент Володимир Зеленський відповів на петицію з вимогою залишити Києво-Печерську лавру у користуванні Української православної церкви Московського патріархату. Глава держави наголосив, що питаннями використання лаври займається Кабінет міністрів.

Про це йдеться у відповіді Зеленського на сайті президента.

Автори петиції просили Зеленського залишити Києво-Печерську лавру у користуванні Української православної церкви Московського патріархату та відхилити петицію про її передачу Православній церкві України. Петиція від 27 квітня зібрала необхідну кількість голосів — 25 408.

«Кабінет міністрів України конституційно визнаний тим органом, на який покладено здійснення управління обʼєктами державної власності відповідно до закону […] Розпорядженням Кабінету міністрів від 11 липня 2013 року […] будівлі і споруди по вул. Лаврській, 11 та вул. Лаврській, 15 у Києві згідно з визначеним переліком передано у безоплатне користування Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі (чоловічий монастир) Української православної церкви», — відповів Зеленський.

Щодо відхилення попередньої петиції Зеленський наголосив, що закон «Про звернення громадян» не передбачає механізму відхилення електронних петицій.

Крім того, додав він, згадана петиція набрала необхідну кількість підписів і на неї теж надали відповідь.