За день до виборів у Білорусі мають відбутись кілька концертів. Однак багато артистів відмовилися виступати

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
За день до виборів у Білорусі мають відбутись кілька концертів. Однак багато артистів відмовилися виступати

Edward Cisneros / Unsplash

8 серпня, напередодні виборів президента Білорусі, у багатьох великих містах повинні пройти концерти, зокрема за участю зарубіжних виконавців. Однак артисти стали відмовлятися від виступів.

Про це пише «Наша Нива».

6 серпня на сайті Міністерства культури Білорусі зʼявилася інформація, що 8 серпня, за день до президентських виборів, у 13 великих містах країни пройдуть безкоштовні концерти «За Білорусь». Список місцевих і зарубіжних артистів опублікували тут. Після цього білоруси стали масово писати зіркам у соцмережах і просити їх не приїжджати на концерти.

У підсумку багато зірок скасували свої виступи. Так, українська співачка Тіна Кароль спочатку видалила анонси про захід у соцмережах, а потім взагалі відмовилася виступати.

Від виступу відмовилася і російська співачка Юліанна Караулова. Вона послалася на пандемію.

Російський співак Леонід Агутін теж відреагував на повідомлення фанатів і написав, що «концерту не буде».

У концерті також відмовилися брати участь кілька білоруських і російських зірок: репери Haddaway і Tyga, група «Кар-Мен», виконавець Мевл, співаки Стас Пʼєха і Григорій Лепс.

  • Чинний президент Олександр Лукашенко балотується на шостий термін. Його основний опонент — Світлана Тихановська, дружина опозиційного блогера Сергія Тихановського. ЦВК не зареєструвала його кандидатом в президенти. Зараз Тихановський перебуває в СІЗО.
  • У кінці липня Світлана Тихановська оприлюднила передвиборчу програму. Вона зазначила, що хоче стати президентом, щоб повернути білорусам право вибору. Через пів року після перемоги вона обіцяє провести нові вибори за участю всіх альтернативних кандидатів.
  • Передвиборчі мітинги Тихановської збирали тисячі людей в різних містах Білорусі — у Мінську на акцію на її підтримку прийшли понад 60 тисяч людей. Однак останні кілька днів мітинги скасовували через «невідкладні» ремонті роботи або святкування Дня залізничних військ.
  • Вибори президента Білорусі пройдуть 9 серпня.