Twitter маркуватиме акаунти певних посадовців і державних медіа

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:

Videvo

Відтепер у соцмережі Twitter акаунти певних посадовців і державних медіа мають маркування, яке вирізняє їх з-поміж інших. У компанії це пояснили необхідністю захисту таких здобутків, як прямий звʼязок із владними фігурами, прозорість влади та демократія.

Про це повідомляє компанія у своєму блозі.

Акаунти державних установ і ключових посадовців, які висловлюють позицію держави за кордоном: міністрів закордонних справ, речників та дипломатичних лідерів — відтепер мають позначку у вигляді прапорця.

twitter

Державні медіа, їхні головні редактори та старші співробітники отримали позначку у вигляді стола з мікрофоном.

twitter

«Наша місія — служити публічному діалогу, і важлива частина цієї роботи — забезпечення людей контекстом, щоб вони могли приймати обґрунтовані рішення щодо того, що вони бачать і як вони залучені у Twitter», — йдеться в повідомленні.

У компанії такий захід пояснили тим, що прямий контакт суспільства з високопосадовцями та державними органами, а також посилена внаслідок цього контакту демократія і прозорість влади потребують захисту.

Зокрема, Twitter вважає, що популярність тієї чи іншої політики «можна лише заробити, а не купити». Так, торік компанія заборонила політичну та профінансовану державою рекламу, а з 6 серпня почала додатково маркувати політичні акаунти.