Підозрюваний у зламі акаунтів знаменитостей у Twitter — 17-річний мільйонер. Він володів біткоїнами, які заробив на аферах у грі Minecraft

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Підозрюваний у зламі акаунтів знаменитостей у Twitter — 17-річний мільйонер. Він володів біткоїнами, які заробив на аферах у грі Minecraft

BrandonCrafter / Youtube

Підліток, якого підозрюють у зламі акаунтів знаменитостей та компаній у Twitter, займався аферами, на яких заробив близько $3 млн, і хизувався в соцмережах розкішшю, зокрема дорогим взуттям та годинником.

Про це повідомляє Business Insider.

17-річний Грехем Кларк торік фігурував у розслідуванні афери — правоохоронці вилучили в нього близько $15 тисяч та 400 бікоїнів. Проте пізніше підозру скасували і повернули підлітку готівку та 300 бікоїнів (понад $3 млн).

Кларк, за словами своїх друзів, заробив багатство протягом років афер у мережі, зокрема у грі Minecraft. Парубок виставляв на продаж ігрові предмети, а коли отримував платежі, то залишав предмети собі.

В Instagram підліток хизувався дизайнерським одягом і дорогим годинником Rolex, проте нещодавно видалив свій акаунт.

Наразі Кларку висунули 30 обвинувачень у справі про злам акаунтів і призначили заставу в $725 тисяч.

  • 15 липня хакери зламали Twitter-акаунти засновників компаній Microsoft, Tesla і Apple, а також колишнього президента США Барака Обами, кандидата в президента Джо Байдена та багато інших. Шахраї залишили в цих акаунтах схожі твіти із закликом надсилати біткоїни на певні гаманці та обіцянкою повернути криптовалюту в подвійному розмірі.
  • Унаслідок атаки зловмисники отримали не так уже й багато. Згідно з відкритими платформами перевірки біткоїн-гаманців, користувачі Twitter встигли переказати хакерам трохи понад $100 тисяч.
  • ФБР почало розслідувати атаку. Також через неї Twitter тимчасово заблокувала всі акаунти, паролі до яких змінювали або намагалися змінити протягом останніх 30 днів.
  • Twitter повідомила, що причиною злому акаунтів відомих осіб і компаній стали помилки людей і фішинг.